INA DIOLOSA w Polsce:
20-22.10.2017 WARSZAWA
ZIOŁA i PRZYPRAWY w KUCHNI
CEL SZKOLENIA: wprowadzenie do codziennego użytku w kuchni specyficznych ziół zachodnich i chińskich oraz przypraw w celu wzbogacenia diety oraz wsparcia narządów wewnętrznych i całego systemu trawiennego oraz odpornościowego. dzięki nabytym umiejętnościom kategoryzowania pożywienia według energetyki, termiki oraz właściwościom farmakologicznym oraz dzięki podstawowej wiedzy z zakresu diagnostyki różnicowej, uczestnicy szkolenia będą w stanie zapobiegać wrodzonym lub sezonowym tendencjom organizmu do patologii, a nawet skutecznie działać w przypadku ostrych i przewlekłych stanów chorobowych.
Wiedza z tego szkolenia pozwoli na wparcie siebie, swojej rodziny i przyjaciół, a nawet pacjentów, z którymi spotykają się na co dzień pracownicy służby zdrowia
DLA KOGO: szkolenie kierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych długofalowym utrzymaniem dobrej kondycji zdrowotnej. zarówno lekarze, terapeuci, absolwenci szkoleń dietetycznych jak i osoby, które dotychczas nie zetknęły się z Tradycyjną Medycyną Chińską znajdą tutaj wiele cennych wskazówek oraz podstawę i inspirację do dalszej nauki i poszukiwań
PROGRAM: szkolenie obejmować będzie:
– wprowadzenie do energetyki i termiki środków spożywczych
– wprowadzenie do klasyfikacji wg 5 elementów
– przyporządkowanie wzorców patologii do elementów i narządów
– analiza najważniejszych przykładów patologii i fizjologii organizmu
– przyporządkowanie najczęstszym wzorcom odpowiedniego profilu dietetycznego
– przykłady i analiza najważniejszych ziół zachodnich, ziół chińskich i przypraw
– przykładowe połączenia potraw z ziołami i przyprawami
Data: 20 – 22 październik 2017
Rozkład dnia:
20.10 piątek: 15.00 – 18.00
21.10 sobota: 10.00 – 13.00 i 15.00 – 18.00
22.10 niedziela: 9.00 – 12.00 i 14.00 – 17.00
Cena: 890,oo zł
Miejsce: Centrum Medycyny Zintegrowanej, ul. Braci Załuskich 7, Warszawa
Na szkolenie zapraszamy wszystkich zainteresowanych praktycznym zastosowaniem ziół i pożywienia. Oprócz bezcennej wiedzy, uczestnicy otrzymają skrypty drogą mailową (pdf) do samodzielnego wydruku lub pracy na komputerze.
Nagrywanie szkolenia w formie audio lub video jest zabronione.
Ina Diolosa,
znany i ceniony fachowiec z zakresu dietetyki leczniczej w/g Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, współtwórca i wieloletni wykładowca Avicenna Institut, nauczająca podstaw i zagadnień zaawansowanych w całej Europie. Razem z Claudem Diolosa (TCM) była w Polsce pionierem dietetyki TCM przekazując pierwsze informacje dla niewielkiej w tym czasie grupy zainteresowanych. Po latach wraca do Polski z serią spotkań na poziomie zaawansowanym oraz regularnym programem edukacji podstawowej we Wrocławiu.