info@avicenna-polska.pl

Zioła i przyprawy w kuchni

INA DIOLOSA w Polsce:

 

20-22.10.2017   WARSZAWA

ZIOŁA i PRZYPRAWY w KUCHNI

 

CEL SZKOLENIA:    wprowadzenie do codziennego użytku w kuchni specyficznych ziół zachodnich i chińskich oraz przypraw w celu wzbogacenia diety oraz wsparcia narządów wewnętrznych i całego systemu trawiennego oraz odpornościowego. dzięki nabytym umiejętnościom kategoryzowania pożywienia według energetyki, termiki oraz właściwościom farmakologicznym oraz dzięki podstawowej wiedzy z zakresu diagnostyki różnicowej, uczestnicy szkolenia będą w stanie zapobiegać wrodzonym lub sezonowym tendencjom organizmu do patologii, a nawet skutecznie działać w przypadku ostrych i przewlekłych stanów chorobowych.

Wiedza z tego szkolenia pozwoli na wparcie siebie, swojej rodziny i przyjaciół, a nawet pacjentów, z którymi spotykają się na co dzień pracownicy służby zdrowia

 

DLA KOGO:              szkolenie kierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych długofalowym utrzymaniem dobrej kondycji zdrowotnej. zarówno lekarze, terapeuci, absolwenci szkoleń dietetycznych jak i osoby, które dotychczas nie zetknęły się z Tradycyjną Medycyną Chińską znajdą tutaj wiele cennych wskazówek oraz podstawę i inspirację do dalszej nauki i poszukiwań

 

PROGRAM:               szkolenie obejmować będzie:

– wprowadzenie do energetyki i termiki środków spożywczych

– wprowadzenie do klasyfikacji wg 5 elementów

– przyporządkowanie wzorców patologii do elementów i narządów

– analiza najważniejszych przykładów patologii i fizjologii organizmu

– przyporządkowanie najczęstszym wzorcom odpowiedniego profilu dietetycznego

– przykłady i analiza najważniejszych ziół zachodnich, ziół chińskich i przypraw

– przykładowe połączenia potraw z ziołami i przyprawami

 

Data:  20 – 22 październik 2017

Rozkład dnia:

20.10 piątek: 15.00 – 18.00

21.10 sobota: 10.00 – 13.00 i 15.00 – 18.00

22.10 niedziela: 9.00 – 12.00 i 14.00 – 17.00

Cena: 890,oo zł

Miejsce: Centrum Medycyny Zintegrowanej, ul. Braci Załuskich 7, Warszawa

Na szkolenie zapraszamy wszystkich zainteresowanych praktycznym zastosowaniem ziół i pożywienia. Oprócz bezcennej wiedzy, uczestnicy otrzymają skrypty drogą mailową (pdf) do samodzielnego wydruku lub pracy na komputerze.

Nagrywanie szkolenia w formie audio lub video jest zabronione.


 

Ina Diolosa,

znany i ceniony fachowiec z zakresu dietetyki leczniczej w/g Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, współtwórca i wieloletni wykładowca Avicenna Institut, nauczająca podstaw i zagadnień zaawansowanych w całej Europie. Razem z Claudem Diolosa (TCM) była w Polsce pionierem dietetyki TCM przekazując pierwsze informacje dla niewielkiej w tym czasie grupy zainteresowanych. Po latach wraca do Polski z serią spotkań na poziomie zaawansowanym oraz regularnym programem edukacji podstawowej we Wrocławiu.