info@avicenna-polska.pl

Klasyfikacja pożywienia w Dietetyce TCM z Iną Diolosa

Terapia pożywieniem to jedna z metod terapeutycznych Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. To seminarium przybliży temat energetycznej kategoryzacji najważniejszych warzyw, owoców, zbóż, orzechów, ryb, mięsa i innych składników spozywczych. Ponadto zaprezentowany zostanie kierunek i sposób działania różnych potraw, termika i zastosowanie w fitoterapii.

Podobnie jak w farmakologii, potrawy podlegają procesom preparacji, sztuka odpowiedniego przygotowania potraw i zastosowania odpowiednich przypraw prowadzi do niemal alchemicznej przemiany zwykłych produktów w cenne składniki odżywcze i lecznicze.

 

Wymagana edukacja: podstawy TCM lub Dietetyki TCM

 

CZAS:           26-28.06.2020

MIEJSCE:    Wrocław, Hotel Sofitel, ul. Św.Mikolaja 67

CENA:          890,00 zł

 

Szkolenie prowadzone jest w j. angielskim, tłumaczone na j.polski. Każdy uczestnik otrzyma skrypty. Zgłoszenia i zapytania proszę kierować na adres: info@avicenna-polska.pl